På ni måneder har Jo Ånestad fra Varhaug kvittet seg med 35 kilo, samtidig som han har mer overskudd i hverdagen. Nå trener han fram mot Siddisløpet 30. april.

 E6A0861B-1C0B-4827-BDC5-D476226CECD3

Jærbuen Jo Ånestad er på vei tilbake til gammel storform. I et intervju med Aftenbladet for noen uke siden fortalte han hvordan fotball, ski og annen idrett hadde fått seile sin egen sjø. I september begynte han i Sprek-prosjekt.

Første runde rundt Mosvatnet var tøff. Jeg brukte 25 minutt og 30 sekund. Etter tre måneders trening løp jeg på under 20 minutter. Nå er jeg nede på 18-tallet. En slik forbedring krever systematisk, målrettet hardt arbeid, forteller Jo. For jærbuen er målet å få en lettere hverdag.

Framgangen er jeg fornøyd med. Det viktigste er at de daglige aktivitetene går lettere. Jeg orker mer, er mer opplagt og konsentrasjonen på jobb er bedre, sier 41-åringen som er lærer ved Engelsvoll Skule på Klepp stasjon.

Han trener to intervalløkter i uka. I juli viste vekta til Ånestad 150 kg. Nå er han nede i 115.  Kostholdet er lagt om. Han går ikke på dietter, men spiser vanlig og sunt. Snop og brus er kuttet ut.

Treningene er harde, men motivasjonen er god. Treningstidene holdes hellig, og nå er målet å gjennomføre Siddisløpet på en god måte.

Ånestad hadde et mål om å gjennomføre Siddisløpet den 30. april på under en time.

– Jeg har allerede klart å presse tiden ned til 59 minutter, så kanskje jeg må sette høyere mål for løpet.

 Foto: Pål Christensen, Aftenbladet